Säljjobb & Säljrekrytering

Hem / Försäljning

Att jobba som säljare är ett av de mest utåtriktade och sociala yrkena som finns samtidigt som det erbjuder många sätt att göra karriär. En skicklig säljare bör såklart ha ett öga för bra affärer och vilja till att arbeta på ett resultatfokuserat sätt utan att tappa känsla för andra människors behov och önskemål. Ta reda på hur du gör för att landa ett säljjobb, eller för att lyckas med en säljrekrytering som tar företagets försäljningssiffror till en ny nivå.

Säljare lediga jobb Stockholm

Andra ställen vi kan rekommendera att söka jobb som säljare i Stockholm är saljjobb.nu. Det är en söksida enbart för försäljningsjobb med sökfunktion som gör det mycket enkelt att hitta bra säljjobb för dig. Det är en tuff bransch och det finns hela tiden nya lediga säljjobb och då är det bra att ha alla verktyg till hands. Oavsett om du vill jobba med försäljning av bilar eller i butik finns det säljjobb för dig.

Lyckas med er säljrekrytering

Vill ni lyckas med er säljrekrytering? Det bästa sättet är att vända sig till någon som har både kunskaperna kring vad som krävs, och en bank med passande kandidater som har vad som krävs för att ni ska se era försäljningssiffror stiga. Det bästa ni kan göra för att lyckas är att vända er till ett företag som är experter just på att rekrytera säljare. Made for är en av Sveriges främsta inom säljrekrytering, och framhäver själva hur värdefullt det är att lämna över uppdraget till någon som helhjärtat kan hänge sig åt att rekrytera säljare av det rätta virket.

Säljutbildningar

Det är otroligt viktigt för en säljare att inte stagnera och att hela tiden hålla sig på tårna och leta efter nya kunskaper att ta med sig in i jobbet. Det mest strukturerade och effektiva sättet att göra detta är att gå specifika utbildningar.

Säljutbildning på jobbet

Många rekryterare, särskilt de som tillhandahåller interimsuppdrag, har en stor motivering till att också hjälpa sina anställda med säljutbildning och utbildning inom kommunikation och ledarskap. Ju bättre du blir i ditt säljuppdrag desto bättre gör du troligen ifrån dig mot kunden. Därför lägger många rekryterare som exempelvis madefor.se en hel del tid med att ta fram och hitta konkreta utbildningsprogram med alltifrån någon ledarskapskurs till projektledningskurs eller säljutbildning som hjälper er att nå ert mål tillsammans.

Antagning.se

Antagning.se är där du hittar och söker in till högskole- samt universitetsutbildningar. Där hittar du de mest officiella och akademiska säljutbildningarna. Det kanske tyvärr inte alltid är aktuellt för alla att välja en utbildning här men de är gratis och för det allra mesta också CSN-berättigade.

Utbildningsmarknadsplatser

Studentum.se och utbildningssidan.se är utbildningsmarknadsplatser där företag kan annonsera om sina utbildningar på ett samlat ställe, vilket gör utbildningarna mycket lättare att hitta.

Rekommendationer

De mest relevanta säljutbildningar som generellt är säkra kort för just dig kommer du troligen få genom rekommendationer från kollegor. Var nyfiken och fråga dina kollegor var de fått sin utbildning och om de har några guldkorn att rekommendera.

Så blir du framgångsrik säljare

Vill du bli en framgångsrik säljare? Här kommer några handfasta tips att ta fasta på för att bli en stjärnsäljare!

Förstå din produkt

Du måste förstå in produkt hela vägen från skapande och tillverkning till slutanvändningen oavsett vad du säljer en tjänst eller en fysisk produkt. Du vet aldrig vilka frågor du kan få av en potentiell köpare och om du visar en tydlig förståelse för produkten; varför den är bra och vad den kommer att göra för kunden, så kommer du att verka mycket trovärdigare. Det blir också mycket enklare att genomföra försäljningen!

Tänk ”lösning” - inte problem

Din tjänst eller vara ska alltid vara en lösning för kunden. Lösningen eller ens problemet är inte alltid uppenbart men spegla din produkt som en lösning så får även de mest bekymmerslösa spenderingarna en betydelse och kan hjälpa din kund.

Utbilda dig till säljare

Spelar ingen roll om du har jobbat som säljare i en massa år, det finns alltid mer att lära sig. Alltifrån konferenser med idéutbyten till försäljningsutbildning kan ge dig helt nya synvinklar på ditt jobb.

Fastna inte i ett jobb

Det är viktigt att inte fastna i ett jobb och stagnera där. Var proaktiv och ta chansen till förbättring så ofta du kan, det är inte värt att tappa rörelse framåt eller uppåt i karriären av nostalgiska skäl om chansen att hitta något bättre uppenbarar sig. Många väldigt framgångsrika säljare är inte de som är mest specialiserade, utan de som har erfarenheter från många uppdrag och kan hjälpa sina kunder från många infallsvinklar.

Ett enkelt och mer vanligt sätt att få denna breda erfarenhet snabbt och tryggt är att ha någon form av interim anställning så som från en rekryterare eller bemanningsföretag. Det gör att du hyrs in där det behövs och så länge som behovet finns men rekryteraren står för stabiliteten och uppdragen ger otroligt snabbt en bred branscherfarenhet och variation i jobbet.