Jobba som chaufför

Hem / Chaufförsjobb

Att jobba som chaufför är ett jobb perfekt för dig som gillar fart och fläkt. Det är för många branscher helt vitalt att deras transportlogistik fungerar felfritt för att deras verksamhet ens ska fungera. Är du den som kan hålla huvudet kallt i stressiga situationer när många lägger ansvaret på dig?

Privatchaufför

En privatchaufför är en person som jobbar med transport av privatpersoner. Taxichaufförsjobb är den vanligaste formen av privatchaufför men i stället för att vara ansluten till en person är du anställd av en taxi-firma som administrerar och tar emot beställningar av transport. Lite ovanligare är limousinechaufför, ofta som egenföretagare eller town-car-chaufförer, som antingen jobbar för privatpersoner men ofta för företag som har det som tjänst för sina kunder eller anställda.

Privatchaufför Lön

En privatchaufför tjänar ca 24 500 kr – lönen förändras inte särskilt mycket oavsett jobb efter ett par års erfarenhet.

Lastbilschaufför

Som lastbilschaufför jobbar du som oftast mellan ett par eller flera distributionsplatser på avstånd på ett par kilometer till flera hundra mil. Det kan också gälla att köra produkter från tillverkaren till säljaren eller direkt till kund. Det är trots det till synes monotona arbetet därför ett väldigt omväxlande yrke som kräver engagemang, ansvarstagande och god servicekänsla då du kan vara den enda direkta kopplingen mellan de olika parterna i en distributionskedja.

Lastbilschaufför Lön

Ca 29 000 kr är en normal lön för lastbilschaufförer – lönen variera lite beroende på erfarenhet dock kan den sticka högt inom vissa industrier beroende på exempelvis riskfaktorer.

Budbilsförare

Att jobba som budbilsförare kan vara väldigt fysiskt påfrestande med mycket aktivitet och ibland tunga lyft då det generellt gäller körning på ganska korta sträckor och sen är du framme hos mottagaren och ska lämna av sin last. Det är ofta ett arbete i högt tempo och det blir en hel del körande på mindre vägar och inne i städer i stället för mestadels utikring och mellan städerna. Det är tro det eller ej ett mycket socialt jobb då du väldigt ofta är den enda från företaget som träffar kunden ansikte mot ansikte och det är många arbetsgivare som ställer höga krav på att deras anställda ska vara sociala.

Budbilschaufför Lön

Runt 28 000 kr i månaden kan man räkna med som budbilschaufför – budbilschaufförs lönen har haft en kraftig ökning de senaste åren troligen beroende på att konkurrens mellan företag, samt direktleveranser till kunder har ökat.

Extrajobb som Chaufför

Ett chaufförsjobb som många inte tänker på är budbilsförare inom matleveranser. Det är även ett utmärkt extrajobb för studenter eller bara som en extra inkomstkälla då majoriteten av behovet ligger utanför normala arbetsdagar och kvällar. Foodora är en av Sveriges största aktörer inom utkörning av matleveranser men de är inte de enda inom branschen och många restauranger har egna chaufförer, särskilt i Stockholm.

Matchaufför Timlön

Matleveranschaufförer tjänar ca 130 kr i timmen – Matleveranschaufförer har en blandning av avtal men på Foodora tjänar anställda strax under 100 kr per timme plus en leveranspremie på 10-20 kr för varje leverans och de hinner ofta med tre leveranser per timme. Det varierar lite beroende på tid och helgdagar med det är ungefär där det ligger. Du kan läsa mer om deras avtal på Transportarbetaren.

Tips: Är du intresserad av att jobba inom restaurang? Läs gärna vår artikel om hotell och restaurangjobb.

Lediga Chaufförsjobb Stockholm

Logistik är som du förstår ett helt vitalt yrke för att vårt samhälle ska fungera, oavsett om det gäller persontransport eller produktdistribution. På chaufförsjobb.se hittar du allt från B-körkortsjobb som limousineförare till lastbilsjobb som budbilsförare. De har över 500 lediga jobb som chaufför av olika slag och många tjänster går att söka utan CV, vilket betyder att du enkelt kan fylla i kompetenser och lämna in ett CV senare om det ens behövs.