Rekryteringsföretag Stockholm

Hem / Rekrytering Stockholm

Är du arbetssökande och letar efter rekryteringsföretag i Stockholm? Det finns många rekryteringsföretag där du kan arbeta som uthyrd personal via bemanning eller bli rekryterad till ett företag. Bägge anställningsformerna har sina för- och nackdelar och det är alltid bra att ta kontakt med bemanningsföretag för att diskutera vilket alternativ som passar dig bäst. På denna sida ger vi dig rekommendationer på rekryterare och redogör skillnaden på att jobba som konsult via bemanning eller bli rekryterad. Vi förklarar även hur en rekryteringsprocess kan gå till. Är du nyfiken på hur du ska få drömjobbet – läs vidare!

Bemanningsföretag Stockholm - Lista

Du kan hitta lediga tjänster hos bemanningsföretag i Stockholm på deras hemsidor. Vissa har en bredd på tjänster och yrkesområden medan andra har en nischad kompetens. Nedan hittar du bemanningsföretag i Stockholm och lista på rekommenderade rekryteringsfirmor.

Framtiden – Bemanning och rekrytering

Framtiden är ett rekryteringsföretag i Stockholm som arbetar brett med rekrytering inom flera yrkesområden, bland annat inom ekonomi, administration och lager.

Framtiden har gedigen erfarenhet av personaluthyrning i Stockholm och har mängder med intressanta jobb på heltid och deltid som du kan söka via deras lättnavigerade hemsida.

Oavsett om du letar efter tjänster som inte kräver tidigare erfarenheter eller på avancerad nivå kan du få hjälp av Framtiden. Bemanning är deras styrka där de alltid ser till att hitta bästa match mellan arbetsgivare och konsult och en högklassig service i bemötandet.

Autorekrytering

Autorekrytering har rekryteringskompetens inom motorbranschen och du kan hitta lediga tjänster som exempelvis montör, tekniker, säljare och kundtjänstmedarbetare för företag i fordonsindustrin.

Du hittar tjänster på flera nivåer där vissa kan kräva grundläggande kunskaper kring bilar och motorer, medan andra är på grundnivå där du ska lära dig allt på plats. Det finns både uppdrag där personal hyrs in under kortare perioder och tjänster som är direktrekryteringar där du blir anställd hos företaget.

Vet du att du vill jobba med fordon är det här en perfekt sida att hitta alla lämpliga jobb på ett och samma ställe.

Sharp Recruitment & Consultants

Sharp är nischade på juridiska tjänster inom områden som exempelvis skatter, regelefterlevnader, pengatvätt och juridik. Deras styrka är att rekrytera till svårrekryterade roller på seniora nivåer inom juridik.

De har funnits sedan 2014 och har under åren rekryterat mängder med kandidater för tjänster som kräver expertis inom juridiska områden. De samarbetar med många företag som befinner sig inom olika branscher som har ett behov av legal kompetens.

Om du är intresserad av att jobba som ex. skattejurist eller på en advokatbyrå kan Sharp hjälpa dig. De har en bemanningspool med konsulter som du har chansen att få vara en del av.

Vindex

Är du intresserad av ekonomijobb och vill jobba på ekonomiavdelning så har Vindex lediga tjänster inom detta. De rekryterar till alla typer av ekonomifunktioner på både ingångs- och avancerad nivå.

Vindex rekryterare har specialistkompetens inom ekonomi då de har både praktisk och akademisk bakgrund i ekonomi. Därmed har de bra insyn i vad som krävs för olika roller och kan rekrytera rätt person till rätt plats.

Du har chansen att hamna i deras CV-databas där rekryterare kan hitta dig för lämpliga roller. De kan även hjälpa dig att ge lönestatistik för olika ekonomiroller. Det ger dig bra indiktationer på olika rollers lönelägen.

Skillnad mellan bemanning och rekrytering

Du har alternativen bemanning och rekrytering när du söker jobb via rekryteringsföretag. I annonsen för det jobb du söker brukar det stå vilken typ av arbetsform tjänsten innefattar.

Du kan hyras ut som konsult till ett företag under en period, det kallas bemanning. Du är anställd via rekryteringsfirmor och de blir din chef som du ska ha främst kontakt med gällande frånvaro, ledighet och andra frågor kring din anställning.

Det andra sättet är direktrekrytering och innebär att du har kontakt med rekryteringsföretaget under ansökningsprocessen men du blir anställd hos det rekryterande företaget när tjänsten blivit tillsatt. Rekryteringsföretaget blir därmed enbart en mellanhand mellan dig och företaget som sköter intervjuerna och annat kring rekryteringsprocessen.

Att jobba som konsult

När du ska jobba på bemanningsföretag kan du bli erbjuden att jobba som konsult. Söker du en specifik tjänst kommer du som konsult bli tilldelad en plats hos företaget som är i behov av personal. Det bestäms oftast i förväg hur långt ett uppdrag är hos arbetsgivaren så du på förhand vet hur lång tid du är på plats. Det kan vara alltifrån några veckor till flera månader.

Det kan vara en bra ingångsposition hos vissa arbetsgivare att jobba som konsult till en början, och det kan förekomma att de vill ta över dig som tillsvidareanställd när konsultuppdraget är avklarat. Det brukar ske i dialog mellan dig, arbetsgivaren och rekryteringsföretaget hur ett sådant upplägg kan gå till.

Jobba som konsult – för- och nackdelar

Fördelar

  • Vanlig ingång på arbetsmarknaden.
  • Kan testa på flera olika yrken på kortare uppdrag om du tillhör en bemanningspool.
  • Ökade chanser att bli erbjuden liknande tjänster om du inte får jobbet du sökte till från början.
  • Knyta många kontakter i arbetslivet.

Nackdelar

  • Kan vara svårt att komma in i gemenskapen på arbetsplatsen.
  • Du behöver lära dig mycket nya saker på olika arbetsplatser.

Bemanningspool - Vad innebär det?

Utöver att arbeta på ett specifikt konsultuppdrag kan du också bli erbjuden att vara med i en bemanningspool. Det innebär att du får uppdrag med kort varsel hos olika företag som har ett akut behov av personal. Inom vissa yrken, som exempelvis personal i butik, kan det innebära att du får hoppa in på en arbetsplats bara under dagen. Inom andra yrken, som exempelvis ekonomi och HR, kan du få stanna veckor eller månader beroende på behovet. Det ger dig många nya erfarenheter och passar dig som gillar att vara flexibel. Det kan också passa dig som är student att kunna välja själv när du kan jobba och få testa på flera arbetsplatser att knyta kontakter på.

Konsult – rekryteringsprocessen

Du ansöker på en ledig tjänst för att bli konsult. Rekryteringsprocessen ser snarlika ut för de flesta rekryteringsföretag med följande steg;

1. Personligt brev och CV

Du kommer att behöva förbereda ett personligt brev där du beskriver varför du passar tjänsten och ett CV där du listar dina tidigare erfarenheter och skicka in till rekryteringsföretaget. Ibland kommer du behöva fylla i deras interna formulär, och ibland räcker det med att du laddar upp ansökningshandlingar på deras hemsida.

2. Rekryteringstester

Vissa företag använder sig av rekryteringstester för att ta reda på om du är en lämplig kandidat för tjänsten. Rekryteringstesterna kan vara alltifrån att testa logiska resonemang med kluriga uppgifter men också att du ska ta ställningstagande till olika påståenden och hur väl de passar in på din personlighet och arbetsrelaterade profil.

Är du nyfiken på hur sådana tester är utformande och vill öva kan du gå in på Jobtestprep.se. De har gratis tester att prova på inom olika kategorier och de ger tydliga förklaringar till svaren så du kan få förståelse för hur du ska tänka. Testerna kan bestå av flera olika delar du ska genomföra inom en viss tid. I slutändan slås alla resultaten ihop till en profil som rekryteringsföretaget använder för att ta ställning till om du får gå vidare i rekryteringsprocessen.

3. Telefonintervju

Innan du kommer på intervju kan vissa rekryteringsföretag välja att ha en kortare telefonintervju med dig för att stämma av lite enklare frågor. Var alltid beredd på att besvara frågan ”vad lockade dig att söka den här tjänsten?” och ha några argument förberedda. Du kommer förmodligen också få berätta lite kort och dig själv och dina erfarenheter. Tips är att alltid berätta saker som du tror kan gynna tjänsten du har sökt och uteslut saker som är irrelevanta. När du genomför telefonintervjun bör du alltid sitta ostörd och på en plats där du hörs tydligt. Boka gärna in en bestämd tid med rekryteraren och förberedd dig väl med att läsa igenom annonsen igen.

4. Intervju

Om du får komma på intervju finns det mängder med tips online på hur du kan förbereda dig. På rekryteringsföretagens hemsidor brukar det stå hur deras process går till och allmänna tips. Exempelvis har Framtiden tips på förberedelser inför intervjutillfället. På intervjun kommer rekryteraren förklara hur resten av ansökningsprocessen går till. Om du går vidare efter intervjun kan vissa vilja att du har ytterligare en intervju hos det inhyrande företaget innan de bestämmer sig.

Be alltid om uppföljning oavsett om du går vidare eller inte i processen. Våga be om konstruktiv feedback som kan vara bra att tänka på till nästa tillfälle du söker en tjänst. Fråga även om det finns liknande tjänster som du kan vara aktuell för, då rekryterare uppskattar att få ha kandidater i åtanke för framtida behov.

5. Kontraktsskrivning

Om du får tjänsten kommer du få skriva på ett anställningsavtal hos rekryteringsföretaget. Läs alltid igenom alla detaljer noga och var inte rädd för att fråga om det är något som är oklart. Det är viktigt att du känner dig trygg i din anställning och att du vet vad den innebär. Ta hjälp av fackorganisationer om det är någon specifik fråga du vill ha svar på gällande anställningsvillkor. Om du inte känner några oklarheter är det bara att skriva på avtalet. Grattis - jobbet är ditt!

Jobba inom vård och omsorg

Är du intresserad av att söka jobb inom vården kan du läsa vidare om vad det innebär i vår artikel om bemanning inom vård och omsorg.