Ekonomijobb & Rekrytering ekonomi

Hem / Finansjobb

Inom ekonomijobb kan du arbeta i både privat och offentlig sektor och det finns inget företag inom någon bransch som inte behöver en ekonom. Jobb inom ekonomi går ut på att hjälpa eller leda företag genom finansmarknaden. ”Bara” bokföringen kan vara nog så svårt att lotsa sig igenom utan en ekonom vid rodret, för att inte tala om PR-hanteringen.

Rekrytering ekonomi

Upplever du att det är svårt att få till en lyckad rekrytering inom ekonomi? Att ha en fungerande ekonomiavdelning är A och O, därför är det viktigt att du säkerställer att ert team av ekonomer har rätt kompetens och kunskaper. Det kan därför vara värdefullt att leja ut uppgiften till en expert på rekrytering inom ekonomi. Finance Recruitment är en av Stockholms största bemanningsföretag av ekonomijobb. De jobbar med ekonomirekrytering i Stockholm och närliggande områden. Oavsett om du letar efter ekonomijobb eller om du är i behov av en controller, redovisningsekonom, ekonomiassistent eller CFO, har de koll på läget. De har tillsatt en bra bit över tusen tjänster de senaste åren och har en mycket hög träffsäkerhet.

Att hitta rätt person kan för företagen vara en svår och långsam process medan ett rekryterings eller bemanningsföretag inom ekonomi redan har gjort alla de där nödvändiga stegen och hittar därför snabbt och enkelt rätt person för varje jobb. Att rekrytera rätt medarbetare vid rätt tillfälle är en viktig förutsättning för att lyckas med verksamheternas olika uppdrag. Vakanser, utdragna processer kring rekrytering eller brist på medarbetare med rätt kompetens kan vara en direkt avgörande faktor för om företag ska lyckas med sin vision.

Lediga ekonomijobb

Vill du ta nästa steg i karriären och landa nästa stora ekonomijobb? Så här gör du för att hitta lediga ekonomijobb nära dig!

Hitta lediga ekonomijobb

Allaekonomijobb.se listar mängder med lediga ekonomijobb i hela Sverige. Filtrera din sökning för att få träffsäkra resultat med platsannonser som passar dig. Sök bland hundratals träffar och hitta lediga ekonomijobb – alltifrån ekonomichef till controller och ekonomiassistent. Jobb inom ekonomi är alltid lättare att hitta om du söker på rätt ställe. När du är där kan du även hitta bra tips för personliga brev och att skriva CV.

Ekonomijobb utan utbildning

Det finns såklart jobb inom ekonomi som inte kräver någon utbildning, ekonomiassistent är ett av dem. Som ekonomiassistent hanterar du många av de rent administrativa uppgifterna som lönehantering, tidsrapportering, ta fram rapporter om resultat och sammanställningar från olika avdelningar.

Bara för att det inte krävs någon utbildning generellt för att bli ekonomiassistent så betyder det inte att arbetsgivare inte vill ha det. Ofta kommer arbetsgivare att efterfråga antingen utbildning i företagsekonomi av olika nivåer eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det kan vara knepigt att få in foten om du inte har något av dem. Såklart kan du få jobbet på andra kompetenser och egenskaper.

Kompetenser som är väldigt efterfrågade för en ekonomiassistent är goda kunskaper i Office-paketet särskilt i Excel. Ofta behövs inga kunskaper inom specifika affärssystem då det finns så många olika men en god hantering av Excel kommer du långt med och det finns många gratiskurser online på exempelvis YouTube.